PDA

Zobacz pe??nÄ? wersjÄ? : Nowa dyscyplina - p??ywanie

glock95
05-08-2015, 22:44
Witam. Chodzi??em jako?? rok na si??owniÄ?, z jajem ??e tak powiem. Dieta doskonale zbilansowana, efekty by??y, masÄ? budowa??em wiÄ?c co?? tam jej mam. Niestety, wszystko co dobre kiedy?? siÄ? ko??czy :( ma??o zarabiam i zosta??em zmuszony do porzucenia mojej diety... Za??ama??em siÄ? kompletnie, bo kocha??em si??owniÄ?. Lecz wiem doskonale, ??e bez diety nie ma co braÄ? siÄ? za fachowe machanie ciÄ???arami, bo to bez sensu.

Jako tako trochÄ? od??y??em gdy pomy??la??em o basenie. MasÄ? mam, niedu??Ä? ale co?? tam zbudowa??em. Teraz pytanie, czy bez diety da??bym radÄ? zbudowaÄ? dobrÄ? rze??bÄ? na basenie? Brzuch mam trochÄ? zalany, fajnie by by??o go zrzuciÄ?. Nie chodzi mi o zbudowanie idealnej sylwetki niczym z zawod??w w kulturystyce tradycyjnej, lecz wyrze??bienie jej by wyglÄ?da??a w porzÄ?dku. SiedzÄ?cy tryb ??ycia i stara dieta na masÄ? da o sobie znaÄ? prÄ?dzej czy p????niej :( Rzecz jasna nie mam zamiaru opychaÄ? siÄ? fast-foodami, dalej mam zamiar je??Ä? 5 posi??k??w, unikaÄ? jak ognia s??odyczy, z tym ??e moje jedzenie bÄ?dzie bardziej... domowe. Rzecz jasna, jak najzdrowsze.

ProszÄ? o pomoc i pozdrawiam.

Trurl
05-13-2015, 23:23
Ty nie chcesz p??ywaÄ?, tylko rze??biÄ? cia??o. Celem p??ywania nie jest rze??ba cia??a, tylko pokonanie dystansu konkretnym stylem w jak najkr??tszym czasie. Je??li p??ywanie CiÄ? nie krÄ?ci, to daj sobie z nim spok??j, bo spe??niasz siÄ? nie w wodzie, a na si??owni. I przy tym pozosta??. Je??li CiÄ? nie staÄ? na op??acenie si??owni, to nie staÄ? CiÄ? te?? bÄ?dzie na op??acenie basenu 5 razy w tygodniu po p????torej godziny. Taka jednostka treningowa dla p????amatora powinna mieÄ? objÄ?to??Ä? 3-3,5 km. My??lÄ?, ??e nie o to Ci chodzi.
W ramach treningu p??ywaka przewidziane jest te?? robienie si??y na si??owni, a celem treningu na si??owni nie jest rze??ba sylwetki, tylko nabranie si??y, kt??ra prze??o??y siÄ? na szybko??Ä? i wytrzyma??o??Ä? si??owÄ? w wodzie.

Maciek_TR
05-14-2015, 10:21
Na basenie raczej brzucha nie zgubisz, no chyba ??e rzeczywi??cie by?? codziennie odwiedza?? basen i robi?? porzÄ?dny trening (wtedy jest szansa na spalenie kalorii). Druga sprawa to taka ??e basen przy takiej czÄ?stotliwo??ci nie wyjdzie CiÄ? tanio, je??li masz jakiego?? znajomego w korporacji to za??atw sobie kartÄ? np: Multisport - koszt dla osoby znajomej pracownika to 150pln miesiÄ?cznie - a mo??esz korzystaÄ? z basenu, si??ki etc. Przerwa pomiÄ?dzy ponownÄ? wizytÄ? na tym samym obiekcie musi wynosiÄ? bodaj??e 5 godzin. To moim zdaniem najta??sza opcja i wtedy mo??esz i basen i si??kÄ? itd. Co do brzucha, je??li jednak nie masz kasy to mo??e bieganie?

JnM40
09-11-2015, 13:15
Dok??adnie jesli chce sie mieÄ? formÄ?, dobry wyglÄ?d niekoniecznie trzeba mieÄ? full kasy, mo??na bieganie po??Ä?czyÄ? ze skakankÄ? i p??ywaniem np. Pokombinuj i nie poddawaj siÄ?!