PDA

Zobacz pe??nÄ? wersjÄ? : Od kiedy z niemowlakiem na basen?

Maja1979
08-21-2014, 20:35
W jakim wieku mo??na zabraÄ? niemowlaka na basen? Moja c??ra ma aktualnie 4 miesiÄ?ce.. Czy sÄ? jakie?? przeciwskazania? Ma kto?? jakie?? do??wiadczenie w tym temacie?

Barborka
08-21-2014, 20:40
Generalnie nie ma przeciwskaza??, ale trzeba sprawdziÄ? czy dziecko nie ma uczulenia na chlor. Warto poszukaÄ? basenu z wodÄ? ozonowanÄ? (choÄ? i ta zawiera trochÄ? chloru). Oczywi??cie nie ka??demu dziecku bÄ?dzie siÄ? podoba??o, wiÄ?c trzeba siÄ? wybraÄ? na basen i zobaczyÄ?. CzÄ?sto na basenach sÄ? prowadzone zorganizowane zajÄ?cia dla niemowlak??w z rodzicami, trzeba siÄ? zorientowaÄ? w swojej okolicy. No i na basen trzeba dziecko ubraÄ? w specjalnego pampersa.

kama.grzybowska
08-21-2014, 21:07
a ja siÄ? ba??abym dziecko zabraÄ? na basen do chlorowanej wodyâ?? podobno strasznie wysusza sk??rÄ?â??

Luizzka
08-22-2014, 09:48
Ja ze swojÄ? JolÄ? chodzÄ? regularnie na zajÄ?cia oko??o roku. ZaczÄ???y??my pod koniec trzeciego miesiÄ?ca. Zapyta??am naszego lekarza czy nie widzi przeciwskaza?? i ju??.

Koliberek365
08-22-2014, 11:29
Poleca kto?? jakÄ??? szko??Ä? w Poznaniu? Dawno nie by??am na ??adnym basenie i szczerze siÄ? nie orientujÄ? jak to wyglÄ?da teraz. Kt??ry basen bÄ?dzie mia?? najmniej chlorowanÄ? wodÄ??

kakami
05-05-2015, 09:36
Nie ma co siÄ? chlorem przejmowaÄ?, bo nawet ozonowana jÄ? posiada...

kama.grzybowska
05-18-2015, 10:52
no niby tak ale zawsze lepiej poszukaÄ? takiego co chocia?? czÄ???ciowo jest pozbawiony chemii - choÄ?, ma??o takich miejsc jeszcze...