Zobacz pe??nÄ? wersjÄ? : Od kiedy z niemowlakiem na basen?
Maja1979
08-21-2014, 20:35
W jakim wieku mo??na zabraÄ? niemowlaka na basen? Moja c??ra ma aktualnie 4 miesiÄ?ce.. Czy sÄ? jakie?? przeciwskazania? Ma kto?? jakie?? do??wiadczenie w tym temacie?
Barborka
08-21-2014, 20:40
Generalnie nie ma przeciwskaza??, ale trzeba sprawdziÄ? czy dziecko nie ma uczulenia na chlor. Warto poszukaÄ? basenu z wodÄ? ozonowanÄ? (choÄ? i ta zawiera trochÄ? chloru). Oczywi??cie nie ka??demu dziecku bÄ?dzie siÄ? podoba??o, wiÄ?c trzeba siÄ? wybraÄ? na basen i zobaczyÄ?. CzÄ?sto na basenach sÄ? prowadzone zorganizowane zajÄ?cia dla niemowlak??w z rodzicami, trzeba siÄ? zorientowaÄ? w swojej okolicy. No i na basen trzeba dziecko ubraÄ? w specjalnego pampersa.
kama.grzybowska
08-21-2014, 21:07
a ja siÄ? ba??abym dziecko zabraÄ? na basen do chlorowanej wodyâ?? podobno strasznie wysusza sk??rÄ?â??
Ja ze swojÄ? JolÄ? chodzÄ? regularnie na zajÄ?cia oko??o roku. ZaczÄ???y??my pod koniec trzeciego miesiÄ?ca. Zapyta??am naszego lekarza czy nie widzi przeciwskaza?? i ju??.
Koliberek365
08-22-2014, 11:29
Poleca kto?? jakÄ??? szko??Ä? w Poznaniu? Dawno nie by??am na ??adnym basenie i szczerze siÄ? nie orientujÄ? jak to wyglÄ?da teraz. Kt??ry basen bÄ?dzie mia?? najmniej chlorowanÄ? wodÄ??
Nie ma co siÄ? chlorem przejmowaÄ?, bo nawet ozonowana jÄ? posiada...
kama.grzybowska
05-18-2015, 10:52
no niby tak ale zawsze lepiej poszukaÄ? takiego co chocia?? czÄ???ciowo jest pozbawiony chemii - choÄ?, ma??o takich miejsc jeszcze...