Zobacz pe??n? wersj? : Okularki korekcyjne do p??ywania..
paczusia
08-21-2014, 21:20
U??ywa?? kto?? okulark??w ze szk??ami korekcyjnymi? Jak w temacie, mam wad? -1,50 i zastanawiam si? nad takowymi??
Mia??em ze dwie pary takich okulark??w. Korekcja chyba skacze co 0,5 dioptrii wi?c jak masz wad? z ???wiartk?? to albo za mocne albo za s??abe kupisz. Speedo na pewno takie robi. Aczkolwiek ja osobi??cie zrezygnowa??em z takich na rzecz fajniejszych bez korekcji. Szkoda kasy, jak nie masz wady i okular??w jak denka od butelki to po co Ci korekcja? Jedyne co mi przeszkadza to ??e zegar widz? wyra??nie tylko gdy jestem blisko z jednej strony basenu ale jako?? daj? rad?. A jak jeste??/b?dziesz zawodnikiem to i tak b?dziesz p??ywa? w ??szwedkach? ?? czyli takich bez gumek.
Maciek_TR
08-22-2014, 09:36
Ja tam p??ywam w szwedkach ?? the best!!!
Ja mam model Arena Vanquish i nie narzekam aczkolwiek po pewnym czasie i tak paruj? i s??abo wida? :)
mi kiedy?? pokaza?? ratownik ??e mo??na po??lini? okularki od ??rodka i ju?? tak szybko nie zaparuj??? po prostu wk??adam j?zor do okulark??w i tyle :)