Poka?? wyniki od 1 do 4 z 4

WÄ?tek: P??ywanie a chrypka

Ry??
    Guest

P??ywanie a chrypka

Po p??ywaniu np. ok. 1 godz mam chrypkÄ?, kt??ra utrzymuje siÄ? ok. 2 dni. Czy macie podobny problem? Czy wiecie jak zapobiegaÄ? takiej chrypce?

Ja bym obstawia?? jakÄ??? reakcjÄ? alergicznÄ? na chlor... spr??buj na innym basenie, mo??e ??adujÄ? mniej chemii (najlepiej z wodÄ? ozonowanÄ? lub solankowÄ?).. jak to nie pomo??e to wizyta u lekarza pewnie wymagana. Mi dla odmiany po basenie ciÄ?gle z nosa leci przez wiecz??r i przechodzi nastÄ?pnego dnia.

kajka
    Guest
    ponoÄ? na chrypkÄ? pomaga siemiÄ? lniane (lub len mielony), mo??na te?? w aptece kupiÄ? jakie?? zi????ka typu sza??wia/rumianek

Ry??
    Guest
    DziÄ?kujÄ? za odpowiedzi i chcÄ? rozwinÄ?Ä? m??j problem (przypadek). Ot???? po wyciÄ?ciu migda??k??w w 2 kl szk. podst. straci??em ochronÄ? srtun g??osowych przed zimnym powietrzem co spowodowa??o czÄ?ste ich nadwyrÄ???anie. Dodatkowo zauwa??y??em, ??e kÄ?piel w jeziorze w lecie r??wnie?? odbija siÄ? chrypkÄ? - mo??e poprzez og??lne wych??odzenie organizmu a mo??e lokalne samego gard??a? Gdy p??ywam na krytym basenie (28 st. C) 1 godz. rano to nie odczuwam zimna ale wieczorem jest ju?? chrypka i os??abiony g??os i utrzymuje siÄ? to przez 1 lub 2 dni. Z tego wzglÄ?du chodzÄ? na basen nie czÄ???ciej ni?? 2 razy w tygodniu. Jak sÄ?dzicie â?? czy ma sens zakup stroju (kombinezonu) p??ywackiego zakrywajÄ?cego r??wnie?? szyjÄ? i g??owÄ?? A jak tak to jaki model sugerujecie? Czy kto?? z was musia?? ju?? rozwiÄ?zaÄ? taki lub podobny problem i odni??s?? sukces?

Uprawnienia umieszczania post??w

• Nie mo??esz zak??adaÄ? nowych temat??w
  • Nie mo??esz pisaÄ? wiadomo??ci
  • Nie mo??esz dodawaÄ? za??Ä?cznik??w
  • Nie mo??esz edytowaÄ? swoich post??w
  •  
O nas
W??a??cicielem forum jest Spartan Media
telefon: +48 695 94 95 95
email: biuro@iplywamy.pl
strona g????wna
www.iplywamy.pl